Strategische verkoop

Het is onze ervaring dat bij het verkopen van uw bedrijf aan een andere onderneming een goede transactie niet alleen uit een goede prijs bestaat, maar dat juist ook aanvullende voorwaarden en garanties over en weer evenwichtig dienen te zijn opgesteld. Daarom is het van belang dat er gekozen wordt voor een degelijke en zorgvuldige begeleiding.

Voorbereidende analyse

Bij de juridische en fiscale analyse van de onderneming kijken we of er factoren zijn die het verkopen van uw bedrijf beïnvloeden. Denk aan vervreemdingstermijnen, verbrekingen fiscale eenheden, in welke vennootschappen eventuele pensioenverplichtingen zijn opgenomen, hoe omgegaan wordt met onroerend goed, etc. Ook kunnen er factoren zijn die de verkoopbaarheid van uw onderneming negatief beïnvloeden. Denk aan de manier waarop de leiding de processen binnen de onderneming op een efficiënte en adequate wijze kan aansturen. Maar ook uw persoonlijke afhankelijkheid kan van invloed zijn op de verkoopbaarheid.

Strategie bepalen

Naast het feit dat de juridische en fiscale aspecten goed geregeld moeten worden, is de persoonlijke rol van de verkoper in de toekomst ook van groot belang. Daar besteden we bij Sophista veel aandacht aan. Net als de financiële kant van de zaak. In eerste instantie zal Sophista samen met u als opdrachtgever een strategie uitstippelen voor het verkopen van uw bedrijf, waarin uw eisen en wensen leidend zijn. U kunt nu contact met ons opnemen voor het bepalen van uw strategie. 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10