Adviseur Corporate Finance

Zet jij jouw expertise als Adviseur Corporate Finance graag in bij een professionele organisatie waar je écht de mogelijkheid krijgt om mee te bouwen aan de organisatie? Lees dan snel verder.

Sophista fusies & overnames

Sophista is een corporate finance organisatie in Alkmaar, met een veelzijdig dienstenpakket op het terrein van (strategische) fusies, overnames, financierings- en waarderingsvraagstukken. Sophista is in haar segment inmiddels uitgegroeid tot één van de marktleiders in Noord-Holland. De dienstverlening van Sophista wordt gekenmerkt door klant- en resultaatgerichtheid, creativiteit, onafhankelijkheid en een intensief contact met de opdrachtgevers. Sophista heeft een sterke focus op succesvolle ondernemers en familiebedrijven in het 'grotere MKB' in een rol als trusted advisor in uiteenlopende sectoren. Uitdagende vraagstukken, dynamische omgeving en altijd in beweging! Onze stijl is nuchter en no nonsens. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die de lat hoog heeft liggen en actief mee wil bouwen. Dit alles in een prettige werkomgeving in een prachtig kantoor!

Sophista vormt samen met Twine business intelligence en Actan adviseurs & accountants een groep van bedrijven die elkaar versterken en zich aan de hand van hoogwaardige advisering richten op groei en waardecreatie voor ambitieuze opdrachtgevers. Met in totaal 60 medewerkers beschikt de organisatie over verregaande kennis op uiteenlopende expertisegebieden.

 

De functie (32 - 40 uur)

De werkzaamheden richten zich op hoogwaardige advieswerkzaamheden op het gebied van corporate finance, het opstellen van complexe adviezen en het bemiddelen bij fusies en overnames, in- en uitkoop van aandeelhouders en bedrijfsopvolgingstrajecten. Daarnaast richten de werkzaamheden van de Adviseur Corporate Finance zich op het begeleiden en coachen van de adviezen van de Analist Adviseur Corporate Finance.

De Adviseur Corporate Finance is mede budgetverantwoordelijk en draagt samen met de partner(s) zorg voor de praktijkontwikkeling. De Adviseur Corporate Finance bespreekt samen met de partner(s) of zelfstandig de uitgevoerde opdrachten en is aanspreekpunt voor de cliënt en alle medewerkers van de organisatie op het gebied van corporate finance.

De werkzaamheden van de Adviseur Corporate Finance zijn met name uitvoerend, begeleidend en adviserend van aard.

Binnen het team van Sophista werk je vraagstukken uit op het gebied van waardebepaling en financiering, maak je bedrijfs- en marktanalyses, stel je informatie- en financieringsmemoranda op, voer je searchwerkzaamheden uit, benader je potentiële overnamekandidaten en kopers, voer je zelfstandig de besprekingen en verzorg je de vastlegging van besprekingen en onderhandelingen.

Vaktechnische ontwikkelingen

Bij Sophista streven we naar continue kwaliteitsverbetering van de dienstverlening en interne processen. Je regelt bijvoorbeeld het vaktechnisch overleg en vertaalt nieuwe ontwikkelingen naar de eigen kantoorsituatie.

Netwerk

Het bouwen aan een eigen relatienetwerk, het onderhouden van het huidige relatienetwerk en het uitbreiden ervan is een belangrijk onderdeel van de functie. Je neemt deel aan externe activiteiten (bv. presentaties, online marketing publicaties, lidmaatschap van commissies en verenigingen). 

Acquisitie

Ook neem je deel aan acquisitiegesprekken met de partner(s) en voert zelfstandig acquisitiegesprekken bij kleinere cliënten.

 

Jouw carrièremogelijkheden 

Je krijgt een hoge mate van verantwoordelijkheid en de kans om een steile leercurve door te maken door on-the-job training. Je maakt deel uit van ons team van jonge, enthousiaste en ambitieuze professionals. De functie moet gezien worden als een doorlopende groeifunctie, waarbij conform het HR beleid van de groep van bedrijven waar Sophista onderdeel van uitmaakt, zowel in het team als individueel aandacht wordt besteed aan de groei en ontwikkeling van de professional in zijn/haar carrière pad.

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze collega met een sterke en aantoonbare affiniteit met corporate finance en de financiële wereld.

  • Afgeronde HBO of universitaire opleiding in accountancy, bedrijfseconomie of rechten, aangevuld met een vakgerichte opleiding;
  • Analytisch denkvermogen, organisatievermogen, probleemoplossend denkvermogen gecombineerd met uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Teamplayer die een projectteam kan excelleren en andere specialisten op het juiste moment erbij weet te betrekken;
  • Drive om zaken zelfstandig op te pakken, onderzoekend en pragmatisch ingesteld;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in corporate finance of accountancy;
  • Goede adviesvaardigheden waardoor je een bevlogen gesprekspartner bent voor onze klanten;
  • Hoge mate van klantgerichtheid;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Contact

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Stuur dan je CV en motivatie aan annemiek.roodenrijs@sophista.nl. Je kunt ook contact opnemen met André Scheirlinck voor meer informatie over de vacature via telefoonnummer 072-540 80 10.

Procedure

We hechten waarde aan een gedegen sollicitatieprocedure en nemen daar de tijd voor. Je zult in ieder geval kennismaken met 2 partners waarmee je nauw gaat samenwerken. Tevens zal een casus onderdeel van de procedure uit gaan maken. Als je dat wilt kun je op informele wijze kennismaken met een aantal collega’s om zo een goede indruk te krijgen van onze cultuur en werkwijze. De totale procedure duurt gewoonlijk ongeveer 4 weken.

 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10