Adviseur Corporate Finance

Wie ben jij? Dat is voor ons een belangrijke vraag. Binnen ons kantoor is veel aandacht voor de persoon achter de medewerker. Voorop staat jouw eigen ontwikkeling. Sophista is een corporate finance organisatie in Alkmaar, met een veelzijdig dienstenpakket op het terrein van (strategische) fusies, overnames, financierings- en waarderingsvraagstukken. Sophista is in haar segment inmiddels uitgegroeid tot één van de marktleiders in Noord-Holland. De dienstverlening van Sophista wordt gekenmerkt door klant- en resultaatgerichtheid, creativiteit, onafhankelijkheid en een intensief contact met de opdrachtgevers. Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die de lat hoog hebben liggen en actief mee willen bouwen. Dit alles in een prettige werkomgeving!

De functie

Als Adviseur Corporate Finance bespreek je samen met de Managing Partner of zelfstandig de uitgevoerde opdrachten en ben je aanspreekpunt voor de cliënt en alle medewerkers van de organisatie op het gebied van corporate finance.

Binnen het team van Adviseurs Corporate Finance werk je vraagstukken op het gebied van waardebepaling en financiering uit, maak je bedrijfs- en marktanalyses, stel je informatie- en financieringsmemoranda op, voer je searchwerkzaamheden uit, benader je potentiële overnamekandidaten en kopers, voer je zelfstandig de besprekingen en verzorg je de vastlegging van besprekingen en onderhandelingen.

Bij Sophista streven we naar continue kwaliteitsverbetering van de dienstverlening en interne processen. Je regelt bijvoorbeeld het vaktechnisch overleg en vertaalt nieuwe ontwikkelingen naar de eigen kantoorsituatie.

Het bouwen aan een eigen relatienetwerk, het onderhouden van het huidige relatienetwerk en het uitbreiden ervan is een belangrijk onderdeel van de functie. Je neemt deel aan externe activiteiten (bv. presentaties, online-marketing publicaties, lidmaatschap van commissies en verenigingen).

Ook neem je deel aan acquisitiegesprekken met de Managing Partner en voer je zelfstandig acquisitiegesprekken bij kleinere cliënten.

Jouw carrièremogelijkheden bij Sophista fusies & overnames

Je krijgt een hoge mate van verantwoordelijkheid en de kans om een steile leercurve door te maken door on-the-job training. Je maakt deel uit van ons team van jonge, enthousiaste en ambitieuze professionals.

Wij zijn op zoek naar ambitieuze mensen met een sterke en aantoonbare affiniteit met corporate finance en de financiële wereld.

  • Afgeronde master in Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde;

  • Analytisch denkvermogen, organisatievermogen, stressbestendigheid gecombineerd met uitstekende communicatieve vaardigheden;

  • Teamplayer die een projectteam kan excelleren en andere specialisten op het juiste moment erbij weet te betrekken;

  • Drive om zaken zelfstandig op te pakken, onderzoekend en pragmatisch ingesteld;

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in corporate finance, accountancy en/of financiële dienstverlening;

  • Goede adviesvaardigheden waardoor je een bevlogen gesprekspartner bent voor onze klanten;

  • Hoge mate van klantgerichtheid;

  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Stuur dan je CV en motivatie aan annemiek.roodenrijs@sophista.nl.

Je kunt ook contact opnemen met André Scheirlinck voor meer informatie over de vacature, via telefoonnummer 072-540 80 10.

Eindejaarsseminar 'Doorzettingsvermogen'

 

Terugblik

Werken bij Sophista?

 

BEKIJK ONZE VACATURES

Whitepaper

De 5 essentiële verkoopfasen

van uw onderneming

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10