Van hart voor de zaak naar klinkende munt

Van hart voor de zaak naar klinkende munt | Seminar 23 juni 2015

Het waarderen van een onderneming is een tweedelijns specialisme

Het prachtige pand van Duijn Bloem Voss advocaten in Zaandam werd op dinsdagavond 23 juni jl. gevuld met vele geïnteresseerden om het seminar “Van hart voor de zaak naar klinkende munt” bij te wonen. Het seminar werd georganiseerd door Duijn Bloem Voss advocaten, ING Bank en Sophista fusies en overnames. De opkomst was hoog en de sfeer vanaf het eerste moment prettig.

Doel van het seminar was om antwoorden te geven op wat de waarde is van een onderneming, welke prijs iemand bereid is te betalen en waar rekening mee te houden bij een voorgenomen aan- of verkoop.                  

De eerste spreker, prof. dr. Jan Vis MBA RV, nam de aanwezigen mee door de theorie van het waarderen van een onderneming. Met zijn kunde en ervaring besprak hij de do’s en dont’s in de praktijk van het waarderen. Professor Vis sloot af met een groot aantal praktische tips, waarbij hij door middel van een vergelijking met de huisarts en specialist duidelijk maakte dat het waarderen van een onderneming specialistiche kennis en ervaring vereist.

De tweede spreker, Peter Beets (directeur ING Private Banking Regio Noord) besprak de verschillende fasen die kunnen worden onderscheiden bij de verkoop van een onderneming. Hij begon met de voorbereiding en eindigde uiteindelijk met estate planning en welke rol de private banker daarin kan spelen.

Na de presentaties was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over alle aspecten die bij aan- en verkoop van een onderneming de revue passeren.

We kijken terug op een inspirerende en zeer geslaagde avond. Met vele nieuwe inzichten keerde men huiswaarts.

 

De presentaties van onze gastsprekers Jan Vis en Peter Beets kunt u hieronder downloaden.

Verwarring over waarde en prijs - Jan Vis Wie zaait, zal oogsten - Peter Beets

 

 

 

 

 

Sophista | ING | Duijn Bloem Voss advocaten

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10