Verkoop aandelen Borga-Bijstede Gevelonderhoudsinstallaties aan Kone

Borga bijstede Sophista trad op als adviseur bij de verkoop van de aandelen.

Rol Sophista

Sophista heeft de aandeelhouder van Borga-Bijstede Gevelonderhoudsinstallaties B.V. begeleid bij de verkoop van 100% van haar aandelen in deze vennootschap aan Kone B.V. Door overname van Borga-Bijstede Gevelonderhoudsinstallaties B.V. verstevigde Kone B.V. haar positie in de Nederlandse markt.

Borga-Bijstede Gevelonderhoudsinstallaties

Borga-Bijstede Gevelonderhoudsinstallaties B.V. te Nunspeet is ontwerper en producent van gevelreinigingsinstallaties, liften en aanverwante installaties voor het onderhoud van gevels van gebouwen en één van de marktleiders op dit gebied in Nederland.

Kone

Kone B.V. is de uit Finland afkomstige, en de aan de OMX Nordic Stock Exchange te Helsinki genoteerde liftenproducent. Kone B.V. was al wel in Nederland actief in de reguliere liftenbranche, maar nog niet op het gebied van gevelonderhoudsinstallaties.

Veel expertise, korte lijnenVeel expertise, korte lijnen

"Sophista heeft twee werkmaatschappijen van K&K Beheer B.V.  verkocht: Borga  Bijstede Gevelonderhoudsystemen B.V. en Escon B.V. (schakel- en verdeelkasten voor de elektro-industrie).

Ik kijk met veel genoegen op het verkooptraject en de begeleiding van Sophista terug. Ik ben zelf kritisch en een behoorlijke Pietje Precies. Pieter van den Berg is dat ook en daarom klikte het volgens mij ook zo goed.

Groot pluspunt van Sophista vind ik de grote mate van expertise in combinatie met de kleinschaligheid en korte lijnen. En vergeleken met de ‘grote jongens’ op het gebied van corporate finance kent Sophista normale tarieven. Oók belangrijk!"

H.L. de Ridder, K&K Beheer B.V.

 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10