Samenwerking Brouwerij ‘t IJ met Duvel Moortgat

Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam is een pionier als het gaat om ambachtelijke bieren. Sinds 1983 is het een begrip in de regio met speciaalbieren als Zatte, Natte, IJwit en Paasei. In 2008 werd het bedrijf overgenomen door de ervaren horecaondernemers Patrick Hendrikse en Bart Obertop. Sindsdien is de onderneming op eigen kracht jaar op jaar gegroeid. Vanwege de snelle toename van de vraag in de markt van speciaalbieren uit de Nederlandse horeca en detailhandel liepen de Amsterdamse brouwers tegen de grenzen van hun productiecapaciteit aan. Om het ongefilterde, ongepasteuriseerde en kwalitatief hoogstaande IJbier te kunnen laten excelleren moesten strategische keuzes worden gemaakt. Sophista heeft Patrick Hendrikse en Bart Obertop hierin begeleid.

Dit resulteerde in september jl. in een samenwerking met Duvel Moortgat uit Puurs in België. Het familiebedrijf Duvel Moortgat, in 2013 van de beurs gehaald door Michel Moortgat, zag in Brouwerij ’t IJ een uitstekende kans om haar positie in de Nederlandse markt te versterken. Duvel Moortgat heeft veel expertise en kennis in huis en participeert in diverse speciaal brouwerijen in onder andere België, de Verenigde Staten en Tsjechië. Met het in huis halen van Duvel Moortgat kan de groei worden voortgezet. Duvel Moortgat zal ’t IJ ondersteunen met brouwtechnieken, financiële draagkracht en distributie. Hiermee kan de positie van ’t IJ in Nederland worden versterkt, waarna de groei ook internationaal kan toenemen.

De eigenaren Bart Obertop en Patrick Hendrikse blijven als aandeelhouders verbonden aan de onderneming. Zij blijven leiding geven aan het Amsterdamse brouwteam zodat de eigenzinnigheid en het Amsterdamse karakter van de speciaal bieren onafhankelijk zal blijven. Net als Duvel Moortgat gaan zij voor kwaliteit en vernieuwing. Zie voor meer informatie het persbericht: http://www.brouwerijhetij.nl/samenwerking-t-ij-duvel-moortgat/

Sophista en Brouwerij ’t IJ

Sophista trad op adviseur namens Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij ’t IJ. Onze werkzaamheden bestonden naast de algehele procesbegeleiding gedurende het gehele traject uit het opstellen en modelleren van de ondernemingswaardering en het opstellen van de verkoopmarketing. Daarnaast hebben wij in nauwe samenwerking met Patrick en Bart het onderhandelingstraject vorm gegeven , hebben we geadviseerd tijdens het boekenonderzoek en hebben we begeleiding bij het opstellen van de transactiedocumentatie verzorgd.

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10