Peruma Waalwijk en Peruflex Leather & Finish

Peruma De aankoop van Peruma Waalwijk B.V. en Peruflex Leather & Finish B.V. door de heer Timmerman is begeleid door Sophista fusies & overnames.

Peruma Waalwijk en Peruflex Leather & Finish

Peruma Waalwijk en Peruflex Leather & Finish zijn twee vooraanstaande ondernemingen in de verwerking van leder, zowel nationaal als internationaal. Peruma is gespecialiseerd in het na-looien en produceren van split- en volnerfleder voor de lederverwerkende industriën en Peruflex Leather & Finish heeft zich toegelegd op finishen en nabehandelen van alle soorten leder en lefamaterialen. De ondernemingen werden meerdere generaties bestuurd door de familie De Ruijter en zijn uitgebouwd tot succesvolle ondernemingen met een prominente positie in de (internationale) markt. Peruma en Peruflex zijn gevestigd in het Brabantse Waalwijk, een streek met een rijke historie in de lederwarenindustrie en daarmee de ideale uitvalsbasis. 

Aankoop Peruma en Peruflex

Sophista heeft de koper, de heer Timmerman, begeleid bij de aankoop van de ondernemingen. De heer Timmerman is een positieve, mens- en resultaatgerichte persoon met oog voor kwaliteit. Na jarenlange ervaring in diverse groothandels als aandeelhouder en directie heeft hij nu de kans om zijn ervaring en ondernemersvisie in te zetten om Peruma en Peruflex de toekomst in te leiden. De familie de Ruijter geeft met groot vertrouwen het stokje over aan de heer Timmerman.

Rol Sophista

Sophista heeft intensief samengewerkt met de heer Timmerman en hem bijgestaan gedurende het aankoopproces. Onze werkzaamheden bestonden uit de begeleiding van het selectietraject, waardering van de ondernemingen, voeren van de onderhandelingen, een uitgebreid due diligence onderzoek en het beoordelen en uitonderhandelen van de transactiedocumentatie. Daarnaast heeft Sophista zorg gedragen voor de financiering en hadden we een leidende rol in de communicatie tussen partijen, banken, advocaten, notaris, etc.

Resultaat

De succesvolle aankoop van Peruma Waalwijk B.V. en Peruma Leather & Finish B.V. De aankoop van twee Brabantse ondernemingen door een Noord-Hollandse koper, waarbij veel partijen betrokken waren en internationale overwegingen een rol speelden. Uiteindelijk zijn partijen onder leiding van Sophista tot een mooie deal gekomen en vond de closing op 31 maart 2017 plaats.

REFERENTIES

EEN BREED PAKKET AAN OPDRACHTGEVERS

ZOWEL NATIONAAL ALS INTERNATIONAAL

Werken bij Sophista?

 

BEKIJK ONZE VACATURES

Whitepaper

De 5 essentiële verkoopfasen

van uw onderneming

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10