Jeroen de Wilde (NCK) over zíjn deal

 
''Ik ben heel tevreden en blij dat André en Pieter mij begeleid hebben tijdens het verkooptraject van Nederlands Certificatie Kantoor aan Normec. In het intensieve traject heb ik mij door hun altijd enorm gesteund gevoeld. Ze zijn sterk betrokken en werken keihard om de gestelde doelen te behalen.Beide heren hebben een zeer waardevolle bijdrage geleverd in het gehele traject en ook zeker in het realiseren van het eindresultaat.''

 

Nederlands Certificatie Kantoor (NCK)

Nederlands Certificatie Kantoor (NCK) Nederlands Certificatie Kantoor (NCK) uit Beverwijk is vanuit marktbehoefte in 2003 opgericht door ingenieur Jeroen de Wilde. De onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevend en deskundig certificeringsbureau met een uitstekend trackrecord. Sinds 2003 is NCK geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie voor Management Systeemcertificatie (C501) en Certificatie van producten (C626). 

NCK certificeert systemen en processen en biedt haar opdrachtgevers een breed scala aan normen gericht op de bouw, infra, industrie en transport. Ze hecht veel waarde aan persoonlijk contact, heldere communicatie met haar opdrachtgevers en staat met beide benen op de werkvloer, zodat organisaties goed kunnen worden begrepen. Kwaliteit, objectiviteit en flexibiliteit zijn daarbij de kernwaarden. Doordat diverse certificatieschema’s worden aangeboden, creëren NCK en haar opdrachtgevers een versterkt bewustzijn voor veiligheid, kwaliteit en milieu binnen de bedrijven.

In de afgelopen jaren is de onderneming sterk gegroeid in omvang, medewerkers en uitbreiding van activiteiten. Om de groeimogelijkheden van NCK nog beter te kunnen benutten, heeft Jeroen gekozen om toe te treden tot de Normec Group uit Utrecht.

 

Nomec Group

Normec Group De Normec Group is een organisatie actief in de Benelux, dat een totaalpakket aanbiedt op het gebied van laboratorium testen, analyses, inspecties en certificering. Normec heeft eenzelfde filosofie als NCK ten aanzien van bedrijfsvoering en heeft een mooie groeiambitie. Zij wil een leidende speler zijn in de Benelux op het gebied van certificering, met als speerpunten: hoge kwaliteit, persoonlijke dienstverlening naar opdrachtgevers en inzetten van slimme technologie.

Aangezien Normec en NCK complementair zijn aan elkaar, hebben er gesprekken plaatsgevonden omtrent samenwerking. Beide bedrijven kennen een no-nonsense aanpak en staan bekend om kennis, kwaliteit en persoonlijke service. Door de krachten van Normec en NCK te bundelen, wordt een sterke slagvaardige organisatie gevormd met een uitstekend en uitgebreid dienstenpakket voor opdrachtgevers, hoogwaardige kennis en uitwisselings- en doorgroeimogelijkheden voor medewerkers.

 

Begeleiding volledige verkoopproces

Het team van Sophista heeft Jeroen de Wilde begeleid in het volledige verkoopproces. Vanaf de eerste gesprekken met betrekking tot de te nemen strategische keuzes op de lange termijn tot aan de overdracht van de aandelen. Onderdeel van het proces was het inzichtelijk maken van een aantal strategische mogelijkheden, het uitvoeren van waardeanalyses, het opstellen van een informatiememorandum, het beoordelen van biedingen, het voeren van onderhandelingen en begeleiding en beoordeling van de transactiedocumentatie. Daarbij is intensief samengewerkt tussen het team van Sophista en het team van NCK, waaronder naast Jeroen de Wilde ook de bedrijfsdirecteur, externe accountant en advocaat. In een relatief korte periode heeft een succesvolle deal plaatsgevonden.

 

Jeroen de Wilde over de samenwerking met Sophista:

Tombstone NCK "In de periode april tot oktober 2019 hebben André Scherilinck en Pieter van den Berg van Sophista ons intensief begeleid bij de verkoop van Nederlands Certificatie Kantoor B.V. (NCK) aan Normec. De samenwerking is zeer prettig en efficiënt verlopen. Nadat Normec te kennen had gegeven serieus geïnteresseerd te zijn in de overname van NCK, wilde ik mij laten adviseren door een overname expert. Via Menno Godthelp van Windroos Advocatuur uit Alkmaar kwamen wij in contact met Sophista. Dit bleek een gouden tip van Menno.

Na de eerste kennismaking heeft Sophista mij meegenomen in het gehele proces en diverse opties transparant voor mij in kaart gebracht. Hierdoor kon ik gerichte keuzes maken in het belang van alle betrokkenen van NCK. Nadat Sophista voor ons een duidelijk informatiememorandum had opgesteld, zijn op basis hiervan de onderhandelingen gestart met Normec. Deze onderhandelingen zijn grotendeels door Sophista geregisseerd. Dit hebben zij op een zorgvuldige manier geregeld. Mede door de bijdrage van Sophista hebben de onderhandelingen uiteindelijk voor alle partijen een ‘win-win’ situatie opgeleverd.

Na het onderhandelingstraject heeft Sophista ons begeleid in het inrichten en ‘vullen’ van de dataroom waarna een uitgebreid due dilligence onderzoek heeft plaatsgevonden. Dit was een zeer intensief traject waarin Sophista voor ons een hoofdrol heeft vervuld. Vrijwel dag en nacht was Sophista voor ons bereikbaar en waren ze voor ons aan de slag. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een succesvol traject die zonder noemenswaardige problemen is verlopen.

Nu, 2 maanden na de overdracht, komen bij mij de volgende punten naar boven als ik aan Sophista denk: professionaliteit, betrokkenheid, fijne samenwerking, flexibiliteit, teamgeest, vakmanschap en succes. Ik zou dan ook elke ondernemer die zijn of haar bedrijf wil verkopen adviseren om samen te gaan werken met Sophista.’’

 

André Scheirlinck (Sophista) over deze deal:

André Scheirlinck | Sophista fusies & overnames "Jeroen de Wilde is een ambitieuze ondernemer die de afgelopen jaren een aantal mooie en zeer succesvolle ondernemingen heeft opgebouwd. Door zijn visie en persoonlijke leiderschap is hij een uitstekend voorbeeld hoe je als ondernemer kunt werken aan het verhogen van de waarde van je onderneming in plaats van teveel uitvoerend werkzaam te zijn in je onderneming. Wij zijn er trots op dat wij als team een goede toegevoegde bijdrage hebben kunnen leveren aan het realiseren van de waarde en totstandkoming van de transactie.

In de afgelopen periode hebben wij intensief met Jeroen samengewerkt en hem leren kennen als een prettig mens en goede ondernemer. De samenwerking was dan ook gebaseerd op wederzijds vertrouwen en open communicatie. Het is mooi om te zien dat deze samenwerking heeft geleid tot de realisatie van alle gestelde doelen. Daarbij zijn wij ervan overtuigd dat NCK onder de vleugels van Normec haar marktpositie en dienstenpakket nog beter kan afstemmen op de behoeften van haar opdrachtgevers en medewerkers."

 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10