BTO Zaanstad B.V.

De overnamemarkt draait inmiddels weer op volle toeren. Met het aantrekken van de resultaten van de bedrijven, de aanwezige liquiditeit in de markt en de verbeterde vooruitzichten zien wij ook bij Sophista dat er veel beweging is in de markt. Vooral in de industrie-, groothandel- en dienstensector.

Inmiddels is het eerste kwartaal van 2016 afgerond en hebben wij naast de reguliere financiering- en waarderingsopdrachten alweer 6 transacties succesvol afgerond met ons team van 4 overnameadviseurs. Eén daarvan lichten we BTO Zaanstad eruit.

 

BTO Zaanstad

Logo BTO Zaanstad.png Medio februari werd de handtekening gezet onder de verkoopdocumentatie van BTO Zaanstad B.V. door (voormalig) eigenaar de heer His Wilms. BTO Zaanstad is specialist in het begeleiden van bedrijven bij subsidieaanvragen en strategische oriëntatie, waarbij alle zorg uit handen wordt genomen door de ervaren medewerkers. Het bedrijf heeft een prima reputatie in de Zaanstreek en heeft een duurzame relatie met haar opdrachtgevers opgebouwd.

Verkoop onderneming

In het laatste kwartaal van 2015 kwamen wij in contact met de heer Wilms over de verkoop van zijn onderneming. Hij had het adviesbureau 15 jaar geleden opgericht en succesvol uitgebouwd tot een zelfstandig opererende onderneming. Vanwege zijn leeftijd had hij de wens om de onderneming te verkopen aan een strategische partij.

Nadat wij de opdracht tot verkoop hadden ontvangen, zijn wij aan de slag gegaan met de voorbereiding op het verkooptraject. Het verzamelen van informatie, het uitvoeren van bedrijfs- en waarderingsanalyses, het opstellen van een teaser en het bespreken van een longlist behoorden onder andere tot onze werkzaamheden. Vervolgens hebben we mogelijke landelijk opererende partijen in de markt benaderd en oriënterende gesprekken mee gehouden. Uiteindelijk is met één partij het traject vervolgd en een succesvolle overdracht tot stand gekomen.

 

Tombstone BTO.jpg

 

Dynova Innovatieadvies

Dynova Innovatieadvies uit Veenendaal was een bekende partij voor BTO Zaanstad met de juiste overeenkomsten in werksfeer, waarmee een goede match tussen de bedrijven werd gevonden. Na een aantal onderhandelingsgesprekken werd vlak voor kerstavond mondelinge overeenstemming bereikt. Een mijlpaal in het traject op een bijzonder moment! Tijdens de daaropvolgende contractfase zorgde Sophista voor de algehele procesbegeleiding namens de verkoper gedurende het boekenonderzoek van de koper en bij het opstellen en uitonderhandelen van de contracten. Door de inzet en constructieve houding van alle partijen werd de transactie uiteindelijk beklonken bij Olenz notarissen in Veenendaal.

Landelijk opererende middelgrote subsidieadviesbureau

Zoals Dynova heeft aangegeven in haar persbericht ontstaat er met de overname een breed team van ervaren subsidie- en innovatiefinancieringsspecialisten en behoort Dynova na de overname tot de landelijk opererende middelgrote subsidieadviesbureaus in Nederland. De heer Wilms was zeer tevreden met het eindresultaat. Zijn onderneming is in goede handen overgedragen, waarbij zijn doelstellingen zijn bereikt en hij volop kan genieten van zijn brede activiteiten buiten BTO Zaanstad, zowel zakelijk als privé.


December 2015

 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10