Benut kansen | Buy en Build?

Het is nu al duidelijk dat voor sommige sectoren enorme kansen ontstaan. Dan wilt u uw slag kunnen slaan door een actieve overnamestrategie. Nadat u specifieke criteria heeft bepaald waaraan een “prooi” moet voldoen, kunnen deze benaderd worden. Vertrouwelijkheid is essentieel: personeel moet er geen weet van krijgen en in de markt wilt u niet dat uw strategie volledig bekend wordt. Dat werkt prijsopdrijvend.

Het benaderen van partijen, de onderhandelingen, transactiebegeleiding, due diligenceonderzoeken en het zorgdragen voor de financiering zijn vraagstukken die onverminderd belangrijk zijn. Wij hebben daar al meer dan 20 jaar ervaring mee. Een goede voorbereiding en zorgvuldige uitvoering van de vervolgstappen bevordert een succesvolle transactie, omdat emotie niet de boventoon moet gaan voeren.

Naast de transactie zelf is het van belang om vooraf te bepalen hoe u de onderneming na overname inbedt in het totaal van uw activiteiten: wie gaat de onderneming leiden? Hoe organiseert u optimale cross-selling tussen de verschillende klanten(-groepen)? Hoe kunnen kostenvoordelen behaald worden? Hoe wordt het fiscaal-juridisch gestructureerd? Dat zijn dan de aandachtspunten die gedurende het volledige transactieproces meegenomen worden. U kunt profiteren van onze jarenlange kennis en expertise doordat we al bij honderden transacties betrokken zijn geweest.  

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10