Myriam den Blanken genomineerd voor Overname Adviseur van het Jaar!

Myriam

''Myriam den Blanken is adviseur corporate finance. Zij studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na voor twee multinationals in marketingfuncties te hebben gewerkt, koos zij voor een loopbaan in de corporate finance. Ze volgde een opleiding tot register adviseur bedrijfsoverdracht en trad in 2010 in dienst bij Sophista fusies & overnames in Alkmaar. Zij houdt zich bezig met transactiebegeleiding, bedrijfswaardering en financiering.''

 

Gerealiseerde transacties vanaf 1 december 2016 

Het afgelopen jaar ben ik binnen Sophista betrokken geweest bij 10 succesvol afgeronde deals. Daarbij trad ik op bij overnames voor aan- of verkopende partijen, familieopvolging en management buy-out trajecten. Daarnaast heb ik nog verschillende waarderingsopdrachten uitgevoerd en financieringstrajecten begeleid. Onderstaand een korte opsomming van de deals.

  • Verkoop (pre-exit) van de Way Group uit de Zaanstreek aan Transequity Network. De Way Group bestaat uit 3 strategische business units, die als handelsondernemingen actief zijn als leverancier van kwalitatief hoogwaardige producten voor waterrecreatie en -sport, optiek, outdoor, sportaccessoires en specialistische meetapparatuur. Wij hebben zowel verkoper als het management begeleidt bij de transactie naar de nieuwe setting. 
  • Aankoop van Interlingo Translation Services te Eindhoven. Interlingo is actief in vertaal, educatie en tolkwerkzaamheden en heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. Wij hebben de aandeelhouders van AVB Language Group begeleid bij de aankoop van de onderneming.
  • Familieopvolging Waboplast. Waboplast is een dynamisch en flexibel bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van kunststof halffabrikaten tot een eindproduct naar de wensen van de klant. De onderneming is dit jaar overgedragen van vader op zoon. 

Binnen het team van Sophista ben ik de aangewezen persoon voor de begeleiding bij een management buy-out vraagstuk. Als procesbegeleider lever ik graag toegevoegde waarde door samen toe te werken naar een deal die recht doet aan de wensen van alle partijen. Dit jaar heb ik als procesbegeleider deals gerealiseerd voor: 

  • Midlock Speciaalgereedschap Pauwelussen te Broek op Langedijk. Een importeur van speciaal gereedschap voor de automobielindustrie.
  • Viva Fonteyn te Amsterdam. Café Fonteyn staat bekend als een huiselijk, warm en gezellig café met vriendelijk personeel. Het café ligt op een prominente plek aan de Nieuwmarkt, in het centrum van Amsterdam. 
  • Heemsteedse Apotheek. Een groep van apotheken in en rondom Heemstede. De onderneming is zeer succesvol, ondermeer door de diverse samenwerkingen met specialisten in de eerste lijn. 
  • AVB Language Group te Amstelveen. AVB Vertalingen is één van de grootste en meest vooraanstaande leveranciers van vertaal-, tolk- en andere taaldiensten in Nederland. 

Op dit moment werk ik toe naar de closing voor een tweetal transacties, waarvan de deal op hoofdlijnen rond is. Het betreft een transportonderneming in West-Nederland en de aankoop van een scheepsinstallatiebedrijf in Zuid-Nederland. Ook ben ik betrokken in de voorbereiding en bij het opzetten van de dataroom van een grote large-cap internationale transactie. Ook adviseer ik een start-up in disruptieve modeartikelen ten aanzien van financiering en funding.

 

Nominaties, publicaties en publieke optredens

  • Nominatie voor de DCFA Deal of the Year Award 2016 met de succesvolle deal van de verkoop van GroenRijk Nieuw-Vennep aan Ranzijn Tuin & Dier.
  • Handboek: De verkoop van uw onderneming. Een marsroute voor het proces. Een handboek voor ondernemers waarin de verschillende fasen van het verkoopproces worden toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden.
  • Spreker Young DCFA – Financiële aspecten bij overnames. Sophista organiseert 1 bijeenkomst van een reeks van in totaal 4 bijeenkomsten voor junior fusie en overname specialisten (minimaal 5 jaar M&A ervaring).

 

Maatschappelijk betrokken

Naast mijn werk als overname adviseur probeer ik ook iets terug te doen voor de maatschappij. Ik ben aangesloten bij JCI De Waag, een enthousiaste groep mensen die een positieve verandering in de maatschappij willen bereiken door samen te werken aan projecten in onze directe omgeving. Daarnaast heb ik in september van dit jaar de Mont Ventoux beklommen voor Groot verzet tegen kanker met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen (https://paper.uitgeester.nl/open/571a57e5). 

 

Bekendmaking

Bron: Brookz.

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10