Fusies en overnames (audio)

Donderdagavond 23 oktober jl. vond de tweede Meer Business Special plaats in Restaurant Het  Herenhuis in Middenbeemster, met als onderwerp fusies en overnames. Presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) sprak over deze onderwerpen met Pieter van de Berg van Sophista, Karin Box van Blooming Bedrijvengroep en Ronald Smit van ING.

Pieter van de Berg beschreef het hele proces dat komt kijken bij een fusie of overname. Hier is vooral het bepalen van de waarde van een bedrijf belangrijk en welke factoren die waarde uiteindelijk beïnvloeden. Ronald Smit beschreef het proces vanuit de visie van de bank. Naast de reguliere financieringsvoorwaarden benadrukte hij dat ook de menselijke factor belangrijk is bij een fusie of overname, dat wordt nog wel eens onderschat. Een concreet voorbeeld kwam van Karin Box. Binnen haar bedrijf is een deel verkocht en daarbij speelden de mensen en het voortbestaan van het bedrijf een belangrijkere rol dan de uiteindelijke economische opbrengst.

De volgende Meer Business Special wordt gehouden op 18 februari 2015, op een nog nader te bepalen locatie in Noord-Holland Noord. Dan wordt het brainstormen over ondernemingszaken met Jan van Run, gedeputeerde Provincie Noord-Holland.

Luister hier naar de registratie van de Meer Business Special.

Bron: Alkmaar Centraal

141023--1108

 

 

 


terug naar nieuwsoverzicht

REFERENTIES

EEN BREED PAKKET AAN OPDRACHTGEVERS

ZOWEL NATIONAAL ALS INTERNATIONAAL

Werken bij Sophista?

 

BEKIJK ONZE VACATURES

Whitepaper

De 5 essentiële verkoopfasen

van uw onderneming

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10