Terugblik Eindejaarsseminar 2018

Tot op heden werd het jaarlijks eindejaar seminar georganiseerd door Actan & Sophista. In het afgelopen jaar is de organisatie uitgebreid met Twine. Twine was uiteraard ook van de partij en dit maakte het seminar tot een nóg groter succes. Klanten en relaties waren uitgenodigd in het Oude Raadhuis van Hoofddorp voor een update over de fiscale actualiteiten, de toekomst met data en exponentiële groei. 

De ontvangst om 19.30 uur was direct het moment om elkaar te ontmoeten en terug te blikken op 2018. De verwachtingen voor de avond waren hoog gespannen en om 20.00 uur werd het startsein gegeven. Birgitta van Antwerpen gaf een introductie van de belangrijkste fiscale wijzigingen in 2019. Een ingrijpende wijziging voor de consument, het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6% naar 9%. Ook komt er een versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek, namelijk: 3%-punt per jaar. Verder werd duidelijk dat een snelle elektrische sportauto vanaf 2019 een snelle elektrische en dure sportauto zal zijn! Genoeg wijzigingen voor dit nieuwe jaar.

Evert Brouwer introduceerde Twine. De mogelijkheden die data biedt voor uw onderneming zijn eindeloos. Allereerst is het voor iedere ondernemer van belang dat data van de afgelopen periode goed in beeld gebracht worden. Zo heeft u zicht op hoe de huidige processen lopen. Het resulteert in een stevige onderbouwing van uw keuzes. Maar het koppelen van data kan daarnaast ook leiden tot nieuwe inzichten, bijvoorbeeld met betrekking tot de marges van de verschillende producten c.q. diensten of kosten die u wellicht nog niet in rekening brengt bij uw klanten.

De groei van de ontwikkelingen in technologie van de afgelopen eeuwen zijn niet lineair, zo vertelde Diederick Croese van SingularityU The Netherlands. Het werd direct stil in de zaal. Diederick nam het publiek mee in de exponentiële ontwikkelingen en de mogelijkheden die dit biedt in de toekomst. Je hebt een telefoon en je voegt er een computer aan toe, dan heb je een SmartPhone. Je hebt een horloge en je voegt er een computer aan toe en je hebt een SmartWatch. Zo kunnen de ontwikkelingen nog veel verder gaan en die ontwikkelingen gaan steeds sneller! We staan dus eigenlijk nog maar aan het begin. Zorg dat uw bedrijf toekomstbestendig blijft door open te staan en gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

Na de presentaties vond een afsluitende borrel plaats waarbij onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar werd nagepraat. Dat de presentaties iets losgemaakt hadden bij de aanwezigen bleek wel uit de vraag die tijdens de borrel centraal stond: bent u klaar voor de toekomst?

Onderstaand, via de afbeelding, kunt u de presentaties van Birgitta van Antwerpen en Evert Brouwer downloaden.

Heeft u vragen of wilt u met ons verder praten? Dat kan! Neem contact op met uw contactpersoon of één van onze medewerkers via 072-540 80 10.

Seminar 2018.png
 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10