Management Buy-Out koop

Wilt u participeren in het bedrijf waar u nu werkt? Dan is sprake van een Management Buy-Out. Dit is een bijzonder traject om diverse redenen:
  • U kent de onderneming;
  • Er is reeds een relatie is tussen u en de verkoper;
  • In het geval u wilt kopen met meerdere werknemers dienen naast de afspraken met de verkoper ook onderling concrete afspraken te worden gemaakt.

Kenmerken van de Management Buy-Out

Een Management Buy-Out heeft zo zijn voordelen wat betreft kennis maar kent ook zijn gevaren. Uw baas wordt uw onderhandelingspartij, vaak met een andersoortig uitgangspunt en dit brengt ‘gevoeligheden’ met zich mee. Sophista is bekend en ervaren met deze bijkomende factoren en is daarom de juiste partner om de zakelijkheid in het Management Buy-Out proces te blijven bewaken.

Financieringsbehoefte

Belangrijk aandachtspunt in deze vorm van een overname is bovendien de financierbaarheid. Vaak is er bij een Management Buy-out een financieringsbehoefte waarbij een bank nodig is, maar daarnaast ook risicodragend vermogen van bijvoorbeeld de verkopende partij. Voor het realiseren van een passende financiering kunnen wij u helpen met het vaststellen van de meest geschikte vorm en u begeleiden bij het benaderen van mogelijke financiers. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt ook bellen naar 072 540 80 10 of e-mailen naar info@sophista.nl

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10