Management Buy-In, de mogelijkheden

Management Buy-In.jpg U heeft een jarenlange ervaring in managementfuncties bij ondernemingen in het MKB. Nu bent u op het moment gekomen dat u met deze opgedane kennis succesvol wilt zijn in uw eigen bedrijf. Het starten als zelfstandig ondernemer door de overname van een bestaand bedrijf heet een Management Buy-In. Onderstaand gaan wij in op de Management Buy-In mogelijkheden.

Het Management Buy-In proces

Een succesvolle Management Buy-In begint met het vaststellen van de strategie. Hoe dient de koop vormgegeven te worden? Waarschijnlijk heeft u zelf reeds een beeld van de onderneming die u wenst over te nemen, daarbij kunt u denken aan:

  • De identiteit van de onderneming
  • Randvoorwaarden op het gebied van de (productie)locatie, omvang, vakgebied
  • Uw rol in de onderneming
  • Mogelijkheden voor financiering van de Management Buy-In

Op basis van uw wensen en mogelijkheden voor de Management Buy-In wordt een koopprofiel opgesteld, dat als basis dient voor het benaderen van partijen. Wanneer een geschikte overnamekandidaat is gevonden, zal aan de hand van verkregen informatie en rekening houdend met relevante marktontwikkelingen waardering worden uitgevoerd van de onderneming, alsmede een analyse van de terugverdientijd. Deze analyses geven inzicht in de Management Buy-In mogelijkheden en zijn de basis voor de onderhandelingen met verkopende partij.

Veel mogelijkheden bij een Management Buy-In

De afgelopen jaren heeft Sophista vele transacties succesvol begeleid. Onze ervaring is dat een Management Buy-In mogelijkheden biedt voor zowel de kopende als de verkopende partij. De onderneming blijft ook na overname zelfstandig in de markt, wat een belangrijke voorwaarde kan zijn voor de verkoper. Vaak is de verkoper hierdoor bereid een deel van de overname te financieren in de vorm van een achtergestelde lening of een earn-out. Ook is eerder sprake van goede begeleiding van de overdracht van kennis en van de onderneming, ondermeer vanwege een nauwe verbondenheid tussen partijen.

Meer weten over de mogelijkheden van Management Buy-In?

Neem contact met ons op. Geheel vrijblijvend maken we een afspraak en bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.
 
T 072 540 80 10
E info@sophista.nl

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10