Management Buy-In koop

U wilt starten als zelfstandig ondernemer door een bestaand bedrijf over te nemen? Wanneer u (nog) niet werkzaam bent  voor de beoogde onderneming is sprake van een Management Buy-In.

Aandachtspunten van een Management Buy-In

Vaak is de stap naar een Management Buy-In uit de gedachte om een nieuwe uitdaging aan te gaan, het zelf te willen doen en heeft u een flinke bagage aan ervaring, kennis en netwerk. Uit ervaring weten wij dat een Management Buy-In transactie desondanks vaak een intensief traject is, want is dit alles voldoende voor succes?
  • Hoe vindt u de juiste overnamekandidaat? Daarbij valt te denken aan de identiteit van de onderneming, randvoorwaarden op het gebied van de locatie, omvang, vakgebied, uw rol na overname en dergelijke.
  • Is de overname haalbaar voor wat betreft de financiering? Voor het verkrijgen van een passende financiering, zal er een businessplan c.q. financieringsaanvraag opgesteld dienen te worden. Houd u er bovendien rekening mee dat een eigen inbreng voor de financiering belangrijk is bij een Management Buy-In.

Samen optrekken met Sophista

Hoogstwaarschijnlijk is het de eerste én enige keer dat u een dergelijk proces aan gaat. Voor ons niet en daarom begeleiden wij u optimaal want een traject van een Management Buy-In vraagt een continue samenwerking, niet alleen om tot een succes te komen maar ook om de kosten voor u beheersbaar te houden. Voor meer informatie kunt u bellen naar 072 540 80 10 of e-mailen naar info@sophista.nl

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10