Bedrijfsopvolging binnen de familie

Heeft u de kans om de opvolger te worden van het familiebedrijf? Binnen het werkgebied van het adviseren en begeleiden van bedrijfsovernames vormt bedrijfsopvolging binnen de familie een specifiek aandachtsgebied. Over het algemeen wordt gesteld dat bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf geruisloos plaatsvindt. Het lijkt een natuurlijk proces al dan niet doordat men generatiegetrouw handelt. Toch blijkt in de praktijk dat een beoogde, haast vanzelfsprekende, familieoverdracht de nodige valkuilen met zich mee brengt. De zakelijke belangen van een bedrijfsoverdracht snijden dwars door de belangen binnen de gehele familie.

Grote betrokkenheid

Belangrijke elementen zoals de financiële en juridische kanten in een traject van een bedrijfsovername worden in een bedrijfsopvolging binnen de familie meer dan anders beïnvloed door het emotionele element. De ervaring van de vele voorbeelden geeft aan dat het emotionele deel van een bedrijfsopvolging de basis van alles is, de grote betrokkenheid van ondernemers is meteen hun zwakke punt.

Specifieke benadering

Dat vraagt om een specifieke benadering. Door kennis en ervaring samen te voegen met het oog voor de onderlinge verhoudingen van alle betrokkenen kunnen wij het traject van bedrijfsopvolging zo zuiver mogelijk houden. Bent u geïnteresseerd in wat Sophista voor u kan betekenen in het proces van uw bedrijfsopvolging? Neem dan nu contact met ons op!  

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10